OPEN

GÜZİN DEĞİŞMEZ 062

Türk Müziği Koro Çalışmaları

Derneğimizde gündüz, akşam ve haftasonu olmak üzere 3 ayrı grupta koro çalışmaları   yapılmaktadır.  Zamanı sınırlı olanlar düşünülerek oluşturulan gündüz, akşam ve haftasonu grupları  birleştirilerek konser korosu oluşturulmaktadır.

Koro çalışmalarında konser eserlerinin yanı-sıra ayrıca aylık seçilen bir makam üzerine 7-8 eserle usul ve nota ile pratik de yapılmaktadır. Serbest programlarda üyelerimiz kendi seçtikleri eserlerle mikrofon kullanmayı, icra tekniklerini uygulamalı olarak öğrenmektedirler.

"Haftanın solistleri" programında koro elemanlarından tamamen kura ile seçilen kişiler 2-3 eserle toplum önünde ve mikrofonda şarkı söylemeyi öğrenmektedirler

"Ayın Konuğu" programlarında ise; derneğimize gelen birbirinden değerli sanatçılardanda feyz almakta tecrübe kazanmaktadırlar

guzin degismez 054 2aylin-şengün-taşcı-029GÜZİN-DEĞİŞMEZ-062derya sirkecioglu-00gokhan sezen-029

Koro çalışmaları programı:
Gündüz Koro Çalışmaları:  Pazartesi - Çarşamba günleri 13.30 - 17.00
Akşam Koro çalışmları: Pazartesi - Çarşamba 19.00 - 21.00
Haftasonu Koro çalışmaları: 13.30 - 17.00

Yapılan koro çalışmaları sonucunda yılda en az 4 genellikle de 5 konser verilmektedir. Konserler Yeditepe Üniversitesi-Kongre Salonu'nda, Bağlarbaşı Kültür merkezi'nde seyrek olarak C.R.R. ve Şişli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmektedir.