OPEN

4 Ağustos 2003 tarihinde Kanun Sanatçısı Sayın Sadık KAVAS Başkanlığında Kurbağalıdere Caddesi No.50 Saka İşhanı Kat. 3-4 Hasanpaşa - Kadıköy - İstanbul adresinde kurulmuştur.

Dernek Başkanı ve kurucusu olan Sayın Sadık KAVAS, Kanun Sanatçısı olup aynı zamanda da Türk Müziği Koro şefidir.

3 kat üzerine kurulu olan Müzik Merkezinde ;Türk Müziğinde koro çalışmaları, repertuar, usûl, nota, solfej, nazariyat dersleri verilmektedir.

Müzik Merkezimizde; zamanı sınırlı olanlar da düşünülerek Gündüz Çalışmaları, Akşam Çalışmaları ve Haftasonu Çalışmaları olmak üzere 3 ayrı grupta çalışma yapılmaktadır. Bu 3 grubun birleşmesiyle konser korosu oluşmaktadır.

Yılda 4 - 5 konser vermenin dışında, Dernek Meşkhânesi'nde her ay mini fasıllar yapılmakta ve konuk sanatçı ve solist konserleri verilmektedir.

1- Gündüz Çalışmaları:
Pazartesi : 13.00 - 16.00 Repertuar
Çarşamba: 13.00 - 16.00 Repertuar

2- Akşam çalışmaları:
Pazartesi : 19.00 - 21.00 Repertuar
Çarşamba: 19.00 - 21.00 Repertuar

3- Haftasonu çalışmaları:
Cumartesi: 11.00 - 12.30 Usûl - Nota - Nazariyat
Cumartesi: 13.00 - 16.30 Repertuar

Önemli Not: Nazariyat ile usûl ve solfaj dersi almak istemeyenler cumartesi günleri sadece 13.30 17.00 saatleri arasındaki repertuar derslerine girebilirler.

Ayrıca özel olarak;Şan, Repertuar, Usûl, Nota, Nazariyet, Repertuar, Enstrüman (Ud, Kanun, Kemençe, Ney,Keman,Piyano) dersleri verilmektedir.

Katılım Şartları: Koromuzda yer almak isteyen, kendine güvenen ve gelişmek isteyen ve iyi bir kulağa sahip olan herkes derneğimiz üyemiz olabilir.